Greek
English
German
sitra sitra
 • Κουφώματα υψηλής ποιότητας που εξάγονται σε όλο τον κόσμο!

  Η εταιρεία SITRA είναι η μόνη Ελληνική εταιρεία ξύλινων κουφωμάτων που εξάγει τα προϊόντα της στις 2 πιο προηγμένες τεχνολογικά χώρες: Τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.


  Περισσότερα

 • Κορυφαίες Πιστοποιήσεις

  Τα κουφώματα SITRA έχουν μετρηθεί και πιστοποιηθεί στα εγκυρότερα τεχνολογικά ινστιτούτα του κόσμου.

  Τα αποτελέσματα των μετρήσεων κατατάσσουν τα κουφώματα SITRA στα κορυφαία της Ευρώπης!


  Περισσότερα

 • Μοναδική εγγύηση ποιότητας SITRA

  Τα προϊόντα SITRA συνοδεύονται με γραπτή εγγύηση καλής λειτουργίας 15 ετών και εγγύηση λούστρων έως και 15 έτη, μοναδική παγκοσμίως!
   

 • Ξυλεία προερχόμενη από δάση αειφόρου διαχείρισης

  Η ξυλεία που χρησιμοποιείται για τα προϊόντα SITRA προέρχεται από δάση πιστοποιημένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αειφόρου Διαχείρισης Δασών FSC

 • Λούστρα με ειδική σύνθεση για τα Ελληνικά νησιά

  Η SITRA εφαρμόζει λούστρα με ειδική σύνθεση για να ανταπεξέρχονται στις δύσκολες συνθήκες των Ελληνικών νησιών.

sitra sitra
CE. Τι να προσέχετε

Το  πιστοποιητικό CE (Conformité Européene) είναι υποχρεωτικό για όλους τους κατασκευαστές και εμπόρους κουφωμάτων εντός Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Το έντυπο CE είναι  η ταυτότητα του κουφώματος, πάνω στο οποίο  δηλώνει  ο κατασκευαστής ή ο έμπορος  των κουφωμάτων  τις ιδιότητες και τις υποχρεωτικές μετρήσεις που έκανε, ( ή αν χρησιμοποιεί μετρήσεις άλλων κατασκευαστών)  στο κούφωμά  του, ώστε εσείς να γνωρίζετε:

 

 1. Πόσο αντέχει το κούφωμα στην πίεση αέρα (Ανεμοπίεση) = Resistance to wind load   EN12210. Οι μετρήσεις αρχίζουν  από την επιλογή της κλάσης (Klasse) από την 1 έως την ανώτερη που είναι  η 5.
  Π.χ.  Κlasse 1   C1 B1   που αντιστοιχούν σε 600 Pascal πίεση αέρα, Klasse 2  , C2 B2,  έως την  μέγιστη, Klasse 5  , C5 B5 που αντιστοιχούν σε 3000 Pascal  Πίεση αέρα  (P3)
   Η μέτρηση της SITRA έφτασε με άνεση  την υψηλότερη  Κλάση 5 !!, στην υψηλότερη πίεση: KlasseC5 / B5  !! με πίεση αέρα 3050 Pascal   δηλ τυφώνα με  250km/ώρα ταχύτητα αέρα.
   
 2. Πόσο αντέχει το κούφωμα στο να μην το διαπερνά ο αέρας (Ανεμοπερατότητα) = Air permeability   EN12207.
  Π.χ.   Class 2 , Class 3   έως  και Class 4 που είναι η υψηλότερη μέτρηση.
  H μέτρηση της SITRA πέρασε την κλάση Class 4 !! που είναι η ανώτερη δυνατή μέτρηση. Δεν πέρασε αέρας ούτε ακόμη στα  2224 Pascal !!
   
 3. Μέτρηση για το πόσο αντέχει το κούφωμα  ώστε να μην περάσει νερό (Υδατοπερατότητα) = Watertightness   EN12208. Κατά την διάρκεια ισχυρής πτώσης νερού που πέφτει υπό μορφή βροχής στο κούφωμα, (δυνατή μπόρα)  αυξάνεται σταδιακά η πίεση αέρα από την ανεμογεννήτρια, μέχρι να περάσει νερό και να φανεί στα μπλε χαρτάκια εσωτερικά που θα βραχούν.
  Π.χ.  Το αντιστοιχεί  σε  πίεση αέρα 50 Pascal, το – 100 Pa, το   150 Pa  έως    - 300  Pa,  που  η πίεση ανεβαίνει κάθε 50 Pa. Από τα  7A -300 Pa, εως 9Α- 600 Pa  που είναι το μάξιμουμ, η πίεση ανεβαίνει κάθε 150 Pa! (Πίνακας  Νο5). Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα 600 Pa ισοδυναμούν με αέρα 11 μποφώρ  ή 110km/ώρα!!
  Στη  μέτρηση  της SITRA περνώντας τα 9Α- 600 Pa ! χωρίς να εισχωρήσει ούτε ίχνος νερού ζητήσαμε να εξαντλήσουμε την πίεση αέρα μέχρι τελικά να δούμε που θα  περάσει νερό. Η πίεση ανέβαινε σταδιακά κατά 150 Pa  κάθε 5 λεπτά. Σε αυτό το υψηλό στάδιο δεν υπάρχει κλίμακα του Α (2Α έως 9Α) και η μέτρηση γίνεται μόνον με την αναγραφή των Pascal, δηλ. Ε750, Ε900, Ε1050. Λίγο πριν τα 1050 Pascal, συγκεκριμένα στα  1037Pascal, βράχηκαν τα μπλε χαρτάκια. Για 13 Pa δεν μας έδωσαν μέτρηση Ε 1050 - Pascal  αλλά το αμέσως προηγούμενο, δηλ Ε900Pascal, που ισοδυναμεί με πίεση αέρα  13 μποφώρ ή ταχύτητα 145km την ώρα!!  (Ισχυρός τυφώνας)
  Η μέτρηση αυτή κατά γενική ομολογία  είναι μοναδική για ξύλινο κούφωμα.

 

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων εξαρτώνται από Δύο βασικούς παράγοντες :

 1. Από τον σχεδιασμό  του προφίλ του κουφώματος,
 2. Από την ακρίβεια στην  κατασκευή του κουφώματος στην πράξη, από τα μηχανήματα και την εφαρμογή όλου του κουφώματος και των μηχανισμών, σε όλα τα κουφώματα της παραγωγής.

Δεν θα δοκιμαστούν τα παράθυρα που σκοπεύετε νε αγοράσετε σε τυφώνα (πίεση 3050 Pascal). Οι αντοχές όμως ενός κουφώματος σε ακραίες μετρήσεις όπως τα κουφώματα SITRA που βαθμολογήθηκαν 20 με άριστα το 20, δείχνουν ότι τα κουφώματα  SITRA έχουν άψογη  σχεδίαση στο  προφίλ, τέλεια εφαρμογή  και κορυφαία κατασκευή. Έτσι, έχετε  τη δυνατότητα να συγκρίνετε  αυτές τις τιμές πριν προβείτε  στην αγορά ενός προϊόντος  και να επιλέξετε με στοιχεία το καλύτερο.Tι πρέπει να γνωρίζετε:

Στο έγγραφο CE,  πρέπει να αναγράφει ( να δηλώνει )  ο κατασκευαστής  υποχρεωτικά  το συγκεκριμένο  προφίλ του κουφώματος  που μετρήθηκε. Το κάθε προφίλ πρέπει να έχει δική του χαρακτηριστική ονομασία  και ακριβή περιγραφή για την κατασκευή του,  Δηλ.  τι ξύλο , τι μηχανισμό είχε, με τι αντικρίσματα (πόσα σημεία κλειδώματος), πόσα και τι λάστιχα, τι είδους τζάμια, κτλ., έτσι ώστε εσείς  να γνωρίζετε την πραγματική ταυτότητα του προϊόντος που μετρήθηκε και που σκοπεύετε νε παραγγείλετε.

Με αυτή την λογική θα πρέπει να απαιτείτε να δείτε και να  είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ότι το CE  (οι μετρήσεις δηλαδή που σας επιδεικνύουν) να είναι oι ίδιες  με αυτές του εργοστασίου που αγοράζετε. Δηλ. αν σας επιδείξουν  CE  με προφίλ FR69 Classic  της SITRA  π.χ.  πρέπει να είστε σίγουροι ότι θα παραλάβετε και κουφώματα με το προφίλ FR69 Classic της SITRA. Έχει παρατηρηθεί, ότι στα εισαγόμενα κουφώματα και ειδικότερα αυτά των πρώην και νυν Ανατολικών ή Βαλκανικών χωρών παρουσιάζεται το ανωτέρω φαινόμενο.

Οι μετρήσεις της εταιρείας SITRA πραγματοποιήθηκαν στο πιο έγκυρο και πιο άρτια εξοπλισμένο τεχνολογικό ινστιτούτο της Ευρώπης, το Γερμανικό ift Rosenheim του Μονάχου. Η επιλογή του ινστιτούτου που θα κάνει τις μετρήσεις παίζει μεγάλο ρόλο για τον καταναλωτή, γιατί υπάρχουν πολλά ινστιτούτα που κάνουν μετρήσεις κουφωμάτων  το ift Rosenheim του Μονάχου όμως θεωρείται το καλύτερο και το εγκυρότερο.
Η εταιρεία μας, μετά από 3ετή έρευνα & τεχνολογικών πειραματικών δοκιμών, σχεδίασε κατασκεύασε και σας προσφέρει, ένα κούφωμα με το προφίλ  FR69 ή FR79 ή FR93 mm  classic,  με άψογη εφαρμογή, εξοπλισμένο με τους καλύτερους μηχανισμούς και πρώτες ύλες της παγκόσμιας αγοράς, με τέλεια κατασκευή σε όλα τα κουφώματα της παραγωγής  και βαμμένο με ηλεκτροστατική – ρομποτική  βαφή.