Greek
English
German
sitra sitra
 • Ρομποτική Ηλεκτροστατική Βαφή

  Τα προϊόντα SITRA βάφονται σε ένα από τα πιο σύγχρονα βαφεία της Ευρώπης, μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα.

  Η ηλεκτροστατική τεχνολογία σε συνδυασμό με την ρομποτική ακρίβεια εφασφαλίζουν ένα άψογο αποτέλεσμα: Ομοιογενές χρώμα, τέλεια εφαρμοσμένο στο κούφωμα, ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία του.

  Ποιότητα που συνοδεύεται με γραπτή εγγύηση έως και 15 χρόνια!


  Περισσότερα

 • Καινοτομία SITRATHERM

  Το προφίλ SITRATHERM αποτελεί μία καινοτομία της SITRA καθώς είναι το πρώτο Ελληνικό προφίλ σχεδιασμένο για Παθητικά Κτίρια!


  Περισσότερα

 • Νέα σειρά προφίλ WOOD-ALU

  Ξύλο μέσα - Αλουμίνιο έξω.

  Ένα κούφωμα που τα έχει όλα!


  Περισσότερα

sitra sitra
Κριτήρια αγοράς κουφωμάτων

Σήμερα έχει κανείς την δυνατότητα  να επιλέξει, από πού θα προμηθευτεί τα καινούργια του κουφώματα.

Δυο είναι οι επιλογές. Είτε από την Ελληνική βιομηχανία είτε από εμπορικές επιχειρήσεις που εισάγουν κουφώματα.

Από την Ελληνική Βιομηχανία είναι ο πιο σωστός τρόπος διότι:

Α- Ύστερα από την πρόσφατη κρίση αποδείχτηκε ότι η αγορά και κατανάλωση  εισαγομένων προϊόντων πλήττει το ισοζύγιο πληρωμών,  και το αρνητικό πρόσημο αυτού του αποτελέσματος  είναι ολέθριο για όλους μας. Πρέπει να  μας γίνει συνείδηση ότι πρέπει να επιλέγουμε Ελληνικά προϊόντα, για να έχουμε δυνατότερη οικονομία, λιγότερη έως πολύ λίγη ανεργία για μας και για τα παιδιά μας και λιγότερους φόρους. Δεν έχουμε αύριο σαν έθνος αν δεν συνειδητοποιήσουμε το πόσο αναγκαίο είναι να υποστηρίζουμε τα δικά μας προϊόντα και όχι αυτά των γειτόνων μας.

Β- Αγοράζοντας κουφώματα από μια εμπορική επιχείρηση που τα εισάγει δεν γνωρίζεται τι αγοράζετε, από ποιο εργοστάσιο προέρχονται και τι πραγματικές προδιαγραφές έχουν. Μπορεί να σας δείχνουν κάποιο εργοστάσιο κάποιας χώρας, που έχει ηλεκτροστατική βαφή π.χ. δεν είναι όμως καθόλου σίγουρο ότι τα κουφώματά σας έχουν κατασκευαστεί εκεί και όχι κάπου αλλού,  σε άλλη χώρα φθηνότερα. Πίσω από αστραφτερές βιτρίνες και υποσχέσεις υπάρχει μια καθαρά εμπορική εταιρεία με ένα εμπορικό όνομα  χωρίς να υπάρχει εργοστάσιο κατασκευής με το όνομα αυτό, και η εμπορική αυτή φίρμα που έχει και την έκθεση εισάγει ότι θέλει από όπου θέλει χωρίς εσείς να το ελέγχετε. Κατά κανόνα δεν είναι αυτό που είδατε στην έκθεση αλλά κάποιο άλλο σαν και αυτό.                                                                                         

  Σας  επιδεικνύουν δε κάποια πιστοποιητικά μετρήσεων κουφωμάτων αγνώστων εργαστηρίων, που είναι στα σκοπιανά, στα  πολωνέζικα, στα σλοβένικα  ή στα ρουμάνικα κ.τ.λ.,  που σε καμία περίπτωση δεν μπορείτε να τα διαβάσετε  ή να τα ελέγξετε τόσο για την φερεγγυότητα και την γνησιότητά τους,  όσο και αν πράγματι τα πιστοποιητικά αυτά αφορούν το εργοστάσιο κατασκευής  που σας δείχνουν και όχι κάποιο άλλο. Σας δείχνουν π.χ. Video γραμμής παραγωγής ενός κάπου άγνωστου σε σας εργοστασίου και την ίδια στιγμή αναφέρουν στα site ή στα συμφωνητικά ότι δεν δεσμεύονται από ποιο εργοστάσιο θα εισάγουν τελικά τα κουφώματά σας. Κατά κανόνα είναι άλλο από αυτό που βλέπετε.

Γ- Αν χρειαστείτε σοβαρή τεχνική υποστήριξη ή κάποια άλλη αλλαγή  κατά την διάρκεια της κατασκευής ή αργότερα  δύσκολα θα την έχετε , και αν την έχετε δεν θα είναι εγκαίρως κυρίως λόγω γραμμής παραγωγής και λόγω απόστασης. Αν μετά από κάποια χρόνια έχετε μια αβαρία ή σπάσει κάποιο φύλλο από αέρα πχ γιατί το ξεχάσατε ανοιχτό, είναι εξαιρετικά απίθανο να αντικατασταθεί ακριβώς το ίδιο. Τίποτε δεν σας εξασφαλίζει ότι ο έμπορος που συνεργαστήκατε θα εξακολουθεί να εισάγει από το ίδιο αρχικό εργοστάσιο που κατασκεύασε τα κουφώματα που ήδη έχετε.

 Δ- Η Ελληνική αισθητική σε πατζούρια, εξώπορτες, κορδόνια και άλλες ελληνικές παραδοσιακές κατασκευές δεν μπορούν να κατασκευαστούν από εργοστάσια που δεν έχουν την Ελληνική κουλτούρα ,ούτε αυτά τα εργοστάσια της  μαζικής παραγωγής  μπορούν να κατασκευάσουν ειδικά για σας ένα σχέδιο ή μια άλλη ιδιαιτερότητα.

 Ε- Βασική προϋπόθεση βέβαια για την εκλογή σας  είναι η σύγκριση της ποιότητας  και του κόστους. Όσον αφορά την SITRA  η ποιότητα καταδεικνύεται  από τις  μετρήσεις του CE που έχει το προφίλ του κουφώματος μας από το ift Rosenheim  Γερμανίας που έχει βαθμολογία 5  με άριστα το 5. Οι πρόσφατες μετρήσεις των κουφωμάτων μας στις ΗΠΑ από AAMA και NFRC  ( Φορείς μέτρησης και προδιαγραφών κουφωμάτων ) που είναι υποχρεωτικές για να μπορεί να εξάγει κανείς  κουφώματα στην Αμερική μας ανέδειξαν  από τις κορυφαίες βιομηχανίες  του είδους.  Βαφές με 15 χρόνια εγγύηση δίνονται μόνο από την SITRA σήμερα παγκοσμίως.