Greek
English
German
sitra sitra
 • Κουφώματα υψηλής ποιότητας που εξάγονται σε όλο τον κόσμο!

  Η εταιρεία SITRA είναι η μόνη Ελληνική εταιρεία ξύλινων κουφωμάτων που εξάγει τα προϊόντα της στις 2 πιο προηγμένες τεχνολογικά χώρες: Τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.


  Περισσότερα

 • Κορυφαίες Πιστοποιήσεις

  Τα κουφώματα SITRA έχουν μετρηθεί και πιστοποιηθεί στα εγκυρότερα τεχνολογικά ινστιτούτα του κόσμου.

  Τα αποτελέσματα των μετρήσεων κατατάσσουν τα κουφώματα SITRA στα κορυφαία της Ευρώπης!


  Περισσότερα

 • Μοναδική εγγύηση ποιότητας SITRA

  Τα προϊόντα SITRA συνοδεύονται με γραπτή εγγύηση καλής λειτουργίας 15 ετών και εγγύηση λούστρων έως και 15 έτη, μοναδική παγκοσμίως!
   

 • Ξυλεία προερχόμενη από δάση αειφόρου διαχείρισης

  Η ξυλεία που χρησιμοποιείται για τα προϊόντα SITRA προέρχεται από δάση πιστοποιημένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αειφόρου Διαχείρισης Δασών FSC

 • Λούστρα με ειδική σύνθεση για τα Ελληνικά νησιά

  Η SITRA εφαρμόζει λούστρα με ειδική σύνθεση για να ανταπεξέρχονται στις δύσκολες συνθήκες των Ελληνικών νησιών.

sitra sitra
Συχνές Ερωτήσεις

-- Ποιό ειναι το κόστος της συντήρησης στα ξύλινα κουφώματα και πόσο συχνά χρειάζεται να γίνει;

-> Η συντήρηση όπως ήταν γνωστή μέχρι σήμερα στα ξύλινα κουφώματα SITRA δεν υπάρχει πια. Η τεχνολογία  στα λούστρα των κουφωμάτων της σειράς top coat της RENNER, καθώς και η  ηλεκτροστατική βαφή που εφαρμόζει  ρομπότ σήμερα στην  SITRA, έχει τόσο εξαιρετική ποιότητα και αντοχή στον χρόνο στην βροχή και στον αέρα, που  μπορούμε και δίνουμε γραπτή εγγύηση 10 ετών.

Τα λούστρα της σειράς top coat που χρησιμοποιούμε είναι υδατοδιαλυτά, εμποτισμού, αδιάβροχα  και η  ελαστικότητα τους ( 300% ! ) επιτρέπει στην τελική επιφάνεια  που είναι ένας ελαστικός υμένας να ακολουθεί τις συστολές – διαστολές του ξύλου  να μην σκίζεται και να μην  ξεφλουδίζει. Η μόνη φροντίδα που χρειάζονται τα κουφώματά σας είναι ένα πέρασμα 2 φορές τον χρόνο με ένα απλό πανάκι με τα ειδικά υγρά που σας προμηθεύουμε για καθαριότητα και προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου.
Το κόστος της κύριας συντήρησης  στα κουφώματα
SITRA  είναι μηδαμινό. Κάθε  10~15 χρόνια χρειάζεται η τακτική συντήρηση των ξύλων για να ξαναγίνουν καινούργια. Αυτή η συντήρηση γίνεται μόνο από την εξωτερική πλευρά των κουφωμάτων με ένα απλό πέρασμα ενός  ειδικού ζελέ, χωρίς καθόλου τρίψιμο ή ξύσιμο με γυαλόχαρτο ή οτιδήποτε άλλο, από μη ειδικευμένο  τεχνίτη. Ένα  σπίτι με   20 κουφώματα χρειάζεται 2 έως 3 μέρες για να ξαναγίνει καινούργιο με συνολικό κόστος λιγότερο από ½ τόνο πετρελαίου.

 

 

-- Τι ξύλο να επιλέξω;

-> Η επιλογή του ξύλου που θα χρησιμοποιήσετε για την κατασκευή των κουφωμάτων σας είναι πολύ σημαντική. Το κάθε είδος ξύλου ενδείκνυται για συγκεκριμένες κατασκευές, έτσι και τα ξύλα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κουφωμάτων είναι συγκεκριμένα. Τα τελευταία χρόνια,  ευρέως χρησιμοποιούνται ορισμένα είδη τροπικής ξυλείας όπως Meranti, Niangon, Sipo, Sapeli κλπ, γιατί συνδυάζουν χαμηλή περιεκτικότητα ρητίνης, μεγάλη αντοχή στις καιρικές συνθήκες και μικρή συχνότητα προσβολής από ξυλοφάγα έντομα και μύκητες. Εκτός από αυτά, στη χώρα μας χρησιμοποιούνται επίσης σε μεγάλο βαθμό η Δρυς, το Δεσποτάκι, το Πεύκο, κλπ. Εμείς στη SITRA χρησιμοποιούμε πιστοποιημένη ξυλεία εισαγωγής εξαιρετικής ποιότητας. Το τι  ξύλο θα επιλέξετε τελικά απο τα προαναφερθέντα που ειναι ενδεδειγμένα, το επιλέγετε εσείς ανάλογα με την εμφάνιση που επιθυμείτε και βέβαια το κόστος. Για παράδειγμα υπάρχουν ξύλα με έντονα νερά που δίνουν ένα πιο παραδοσιακό ύφος, και άλλα με πιο ουδέτερα νερά. Επίσης, το ξύλο που θα επιλέξετε συνδέεται άμεσα με τον τύπο βαφής που επιθυμείτε. Αν για παράδειγμα επιλέξετε κάποια  χρώμα σε λάκα της παλέτας RAL, τότε το ξύλο δεν υπάρχει λόγος να έχει έντονα «νερά». Αν πάλι επιθυμείτε τα κουφώματά σας να βαφτούν με  Διαφανή Λάκα (Decape) που φαίνονται τα νερά του ξύλου τότε θα πρέπει να επιλέξετε κάποιο ξύλο με νερά, όπως Δρυς, Δεσποτάκι, Πεύκο κλπ.

 


-- Χρησιμοποιώντας το ξύλο για κατασκευές, μήπως επιβαρύνουμε τη φύση καταστρέφοντας τα δάση;

-> Το ξύλο είναι ένα προϊόν που συναντάται άφθονο στη φύση. Για την παραγωγή του απαιτείται ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα υλικά. Η ξυλεία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή κουφωμάτων προέρχεται αποκλειστικά από δάση όπου εφαρμόζεται αειφόρος διαχείριση, δηλ. διαχείριση με τρόπο ώστε να μην μειώνεται ο δασικός πλούτος. Οι δύο βασικότεροι οργανισμοί πιστοποίησης των δασών είναι το F.S.C. (Forest Stewardship Council) και το P.E.F.C. (Program for the Endorsement of Forest Certification). Η υλοτόμηση των δασών γίνεται με τις οδηγίες των παραπάνω οργανισμών και οι κανονισμοί είναι πολύ αυστηροί. Έτσι διασφαλίζεται πως τα δέντρα αντικαθίστανται με την ίδια, και πολλές φορές με μεγαλύτερη συχνότητα απο αυτή που κόβονται.--Πώς μπορούμε να συγκρίνουμε μεταξύ τους τα κουφώματα για να μπορούμε να διαλέξουμε το καλύτερο;

-> Όλοι οι κατασκευαστές κουφωμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση από 01-02-2010 οφείλουν βάση του νόμου ΚΥΑ 12397/409/12-8-2009, ΦΕΚ 1794/Β/28-8-2009 να παρέχουν σήμανση CE  ( Confοrmite´ Europeene = Ευρωπαϊκή Συμμόρφωση ). Χάρη σε αυτή τη σήμανση που υποχρεωτικά αναγράφεται σε κάθε κούφωμα, μπορείτε να συγκρίνετε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κουφωμάτων  σε θερμομόνωση, ανεμοπίεση, υδατοστεγανότητα, μηχανική αντοχή κλπ ώστε να επιλέξετε το καλύτερο. Ειναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιός φορέας μέτρησε αυτά τα χαρακτηριστικά που δηλώνουν τις επιδόσεις των κουφωμάτων. Τα κουφώματα SI
TRA σας παρέχουν σήμανση CE με μετρήσεις απο το κορυφαίο τεχνολιγικό ινστιτούτο ift Rosenheim  του Μονάχου  με την οποία μπορείτε να είστε σίγουροι για την ποιότητα των κουφωμάτων που αγοράζετε. 

-- Ποιες περιοχές της χώρας εξυπηρετείτε;

-> Διαθέτουμε δίκτυο λιανικής και χονδρικής πώλησης σε όλη την Ελλάδα. Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς ή μέσω e-mail και σε όποια περιοχή της χώρας κι αν βρίσκεστε σύντομα κάποιος εκπρόσωπός μας θα σας εξυπηρετήσει.

 -- Σε ποιο στάδιο πρέπει να είναι η οικοδομή για να παραγγείλω  τα κουφώματα;

-> Θα πρέπει αρχικά, παράλληλα με την δημιουργία των σχεδίων του σπιτιού σας, να μας συμβουλευτείτε στα γραφεία μας, με email, ή με φαξ,  για το ειδος των κουφωμάτων που επιθυμείτε, για τις διαστάσεις, τον τρόπο λειτουργίας και ανοίγματος, το χρώμα κτλ. Εμείς στην SITRA, διαθέτουμε στελέχη που  σε συνεργασία με τον αρχιτεκτονα ή τον μηχανικό σας  ή τον διακοσμητή σας, τελείως δωρεάν και με πολύ θερμή διάθεση συνεργασίας θα σας δώσουν λύσεις  που δεν φαντάζεστε οτι υπάρχουν για το πως μπορείτε να σχεδιάσετε τα κουφώματά σας. Στο στάδιο των σχεδίων ολες οι αλλαγές και δοκιμές  γίνονται στον υπολογιστή, σε αναλογικά πραγματικές διαστάσεις, ενώ οταν μας καλούν μετά την τοιχοποιία να πάρουμε μέτρα ειναι αργά για αλλαγές, κάτι που αν ειναι απαραίτητο πρέπει να γκρεμιστούν και να ξαναχτιστούν τοιχοι.

Σας προτείνουμε, προκειμένου να κερδίσετε χρόνο και χρήματα  να επιλέξετε και να αναθέσετε την κατασκευή των κουφωμάτων εγκαίρως, γιατί η διαδικασία κατασκευής έχει συγκεκριμένη διάρκεια που δεν μπορεί να μειωθεί.


 

-- Ειναι απαραίτητες οι ψευτόκασες;

-> Ναι ειναι απαραίτητο μετά την τοιχοποιία να τοποθετηθούν ψευτόκασες. Το κόστος ειναι πολύ μικρό  και το κέρδος πολύ μεγάλο. Εμείς στην SITRA τοποθετούμε μεταλλικές ψευτόκασες γαλβανιζέ μόνιμα πακτωμένες στον τοίχο. Τα κουφώματα τυποποιούνται όσον αφορά τις διαστάσεις με αποτέλεσμα να μειώνεται η τιμή και ο χρόνος παραγωγής, διορθώνονται τα λάθη εγκαίρως (πέτσικοι τοίχοι, λάθος ανοίγματα κτλ), τα κουφώματα τοποθετούνται αλφαδιασμένα, παρέχοντας ασφάλεια (βιδώνονται οι κασες στις ψευτόκασες) και με 100% στεγανότητα για ολη την ζωή τους.


 

-- Σε ποιο στάδιο πρέπει να είναι η οικοδομή για να τοποθετηθούν τα κουφώματα;

-> Τα κουφώματα που θα σας παραδώσουμε, ερχονται στο σπίτι σας, με ειδικό περιτύλιγμα προστασίας, σαν έπιπλα. Η τοποθέτηση τους πρέπει να γίνεται αφού τελειώσουν τα σοβατίσματα της οικοδομής και μετά την ολοκλήρωση της βαφής της τοιχοποιίας. Γενικά  συνιστούμε να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες που μπορούν να κάνουν ζημιά στα κουφώματα, όπως η τοποθέτηση των πλακιδίων στα δάπεδα κλπ για να αποφεύγονται ανεπανόρθωτες ζημιές στα καινούργια σας κουφώματα.  

-- Πόσο χρόνο διαρκεί η κατασκευή;

-> Η κατασκευή των κουφωμάτων διαρκεί από 45 έως 60 εργάσιμες ημέρες, ανάλογα με την ποσότητα των κουφωμάτων. Η προσμέτρηση των ημερών ξεκινάει αφού έχουν διευκρινιστεί τα σχέδια, τα χρώματα, οι φορές των ανοιγμάτων και με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν τελικά μέτρα για την κατασκευή.

 

 

-- Το σπίτι μου είναι πολύ κοντά στη θάλασσα. Είναι επίφοβο να τοποθετήσω ξύλινα κουφώματα;

-> Όχι μόνο είναι δεν επίφοβο αλλά επιβάλλεται! Το ξύλο είναι τα μόνο υλικό που μπορεί να ανταπεξέλθει σε τόσο δύσκολες  συνθήκες όπως αυτές της θάλασσας.
Το ξύλο δεν υφίσταται ανοδίωση, δεν πολυμερίζεται και γενικότερα είναι το ποιο αξιόπιστο υλικό για  χρήση σε περιβάλλον κοντά στην θάλασσα.
Η κακή επιλογή και η κακή εφαρμογή των λούστρων στο παρελθόν  καθώς και η έλλειψη σωστής πληροφόρησης για την συντήρηση της ξυλείας  έκανε  τους περισσότερους να πιστεύουν ότι  «τα ξύλα θέλουν συντήρηση»!  
Στην πραγματικότητα βέβαια τα πάντα θέλουν συντήρηση ακόμη και το ανθρώπινο σώμα που είναι τέλειο.
Το αλουμίνιο και το PVC σαν υλικά, εκτός των άλλων δεν επιδέχονται συντήρηση και είναι μιας χρήσης. Κοντά  δε στην θάλασσα αυτή η μία χρήση είναι πολύ μικρής διάρκειας και τελικά πανάκριβη γιατί θα πρέπει κανείς να τα αντικαταστήσει με καινούργια  πολύ σύντομα.
Παλαιότερα τα λούστρα θαλάσσης  που χρησιμοποιούντο κοντά στην θάλασσα, συχνά δυο συστατικών, ήταν εξαιρετικά σκληρά, δήθεν για να αντέχουν, με αποτέλεσμα η πολύ σκληρή εξωτερική στρώση (κρούστα) να μην μπορεί να παρακολουθήσει τις συστολές – διαστολές του ξύλου,  που κοντά στην θάλασσα και ιδιαίτερα στην μαλακή ξυλεία (Πεύκη) είναι ιδιαίτερα μεγάλες.
Η κρούστα έσπαζε με την διαστολή του ξύλου, με αποτέλεσμα η εξωτερική υγρασία (90% στην θάλασσα) και η αλμύρα να εισχωρούν στο ξύλο και να το σαπίζουν εσωτερικά. Τότε η συντήρηση ήταν δύσκολη, επίπονη και ακριβή. Έπρεπε να ξυστεί το παλαιό λούστρο  μέχρι  να φανεί ξύλο και να λουστραριστεί πάλι από την αρχή.

- Τα λούστρα που χρησιμοποιούμε σήμερα στα κουφώματα
SITRA έχουν δοκιμαστεί σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και σε ακραία κλίματα. Τα λούστρα αυτά που χρησιμοποιούμε είναι εμποτισμού, και έχουν υποστεί εξαντλητικά τεστ σε εργαστήρια αλλά και στην πράξη. Μετά από χιλιάδες κουφώματα που έχουμε τοποθετήσει σε νησιά και παραθαλάσσιες περιοχές μπορούμε να εγγυηθούμε για την αντοχή τους ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές. Δεν ξύνετε, δεν τρίβετε, δεν  γυαλοχαρτάρετε  καθόλου. Απλά επαλείφετε και απλώνετε με ένα μαλακό πανί τα ειδικά υγρά που σας προμηθεύουμε όπως θα κάνατε με το αντηλιακό σας !

Όσον αφορά στους μηχανισμούς και τα σιδηρικά, για μεν τα υαλοστάσια μπορείτε να επιλέξετε τους μηχανισμούς Tripoat Pus της MAICO που συνοδεύονται από 15ετη εγγύηση για περιβάλλον θάλασσας, για δε τα πατζούρια εκτός των MAICO υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης ανοξείδωτων μηχανισμών που δεν αλλοιώνονται για 10ετίες ολόκληρες χωρίς καθόλου συντήρηση.


--  Αληθεύει πως τα ξύλινα κουφώματα έχουν υποστεί χημική επεξεργασία και βλάπτουν τον άνθρωπο και το περιβάλλον; 

-- Τα λούστρα που χρησιμοποιούνται για τα ξύλινα κουφώματα είναι υποχρεωτικά με νόμο της Ε.Ε. υδατοδιαλυτά, δηλαδή έχουν καταλύτη το νερό κι όχι οργανικούς καταλύτες. Αυτό καθιστά τα λούστρα και κατ` επέκταση τα ξύλινα κουφώματα τελείως ακίνδυνα και πλήρως οικολογικά.